vrijdag, 1. juni 2007 - 10:05

Verdachten hiv zaak noemen namen

Groningen

Het Openbaar Ministerie en de politie van Groningen zijn verrast met het aantal serieuze reacties na het bekend maken van de onvrijwillige hiv-besmettingen in Groningen. Uit de meldingen bij de politie zijn tot nu toe zes telefoontjes gefilterd die mogelijk kunnen leiden tot een aangifte of een getuigenverklaring. Ook bij de GGD staat de telefoon niet stil. Tientallen mensen willen hun verhaal kwijt of willen informatie.

Volgens een woordvoerster van de regiopolitie Groningen hebben de verdachten vijf namen genoemd die door hun zijn geïnjecteerd tijdens een seksfeest. Van die vijf slachtoffers hebben er inmiddels vier aangifte gedaan bij de politie.

De eerste signalen van de feesten kwamen in juni 2006 bij de instanties binnen. Uit de aangiftes van de slachtoffers blijkt dat de meeste in de tweede helft van 2006 slachtoffer zijn geworden. 'De politie heeft geen redenen om aan te nemen dat er niet meer aangiftes zullen volgen. Wij kunnen ons zo voorstellen dat het voor slachtoffers moeilijk is om aangifte te doen', aldus de woordvoerster.

Het Aids fonds laat via haar website weten zeer geschokt te zij door de zaak waarbij mannen andere mannen verkracht, gedrogeerd en ingespoten hebben met hiv-besmet bloed. Dit is onbegrijpelijk crimineel gedrag. Het Aids Fonds vindt het van groot belang dat er strafrechtelijke vervolging van de verdachten volgt. Voor het Aids Fonds staat de boodschap voorop dat seks veilig moet zijn.
Provincie:
Tag(s):