vrijdag, 11. mei 2007 - 11:23

Verdachten mishandeling gearresteerd

Amsterdam

De politie heeft twee 22-jarige mannen gearresteerd wegens betrokkenheid bij een mishandeling op de Osdorperweg. Daar werd een 75-jarige man in zijn gezicht gestompt. De verdachten zijn ingesloten.

Woensdagmiddag 9 mei rond kwart over vijf wilde de 75-jarige man een inrit verlaten die werd geblokkeerd door de auto van de twee mannen. Het slachtoffer claxonneerde en gaf met zijn richtingaanwijzer aan dat hij de inrit wilde verlaten. Eén van de verdachten stapte uit de auto en vroeg het slachtoffer of hij haast had. Toen hij dit bevestigde kreeg hij direct een harde vuistslag in zijn gezicht. Hierna reden de mannen met een Fiat Punto weg via de Osdorperweg in de richting van Halfweg.

De 40-jarige zoon van het slachtoffer die aan de overkant met bouwwerkzaamheden bezig was zag de auto keren omdat de weg werd geblokkeerd. Hij wilde de mannen aanspreken op hun gedrag, maar zij reden met hoge snelheid op hem af. Door een noodsprong kon hij ternauwernood verhinderen dat hij werd aangereden. Tijdens zijn sprong gooide hij een stootijzer in de richting van de auto die met hoge snelheid wegreed in de richting van Badhoevedorp. Hij zag het ijzer afketsen op de auto.

Een surveillancewagen zag de auto stilstaan voor een stoplicht op de Pieter Calandlaan. De voorruit van de auto was zwaar beschadigd. De beide inzittenden werden gearresteerd. De politie onderzoekt welke verdachte de vader heeft geslagen en welke verdachte op de zoon heeft ingereden. De vader heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.
Provincie:
Tag(s):