dinsdag, 9. januari 2007 - 16:46

Verdachten moordzaak Holten langer vast

Holten

Het voorarrest van de vier mensen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord, langs de A1 bij het AC restaurant in Holten op 15 december 2006, op een 52-jarige Zwollenaar is verlengd. Voor 3 van de 4 verdachten met 90 dagen; voor 1 verdachte met 30 dagen. De raadkamer van de rechtbank in Almelo heeft dat vandaag en vorige week besloten.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het 52-jarige slachtoffer die dag in de woning van de verdachten is geweest naar aanleiding van eerder internetcontact. Hij is daar ernstig mishandeld en vervolgens bewusteloos geraakt en gebleven. Na enige uren is het slachtoffer in een auto gelegd en in die auto naar Holten gebracht. Daar is de auto met hem daarin in brand gestoken. De aanwezige verdachten zijn vervolgens met hun eigen Mercedes weggereden.

De verdachten hebben inmiddels een gedetailleerde verklaring afgelegd over wat er in de woning en later in Holten is gebeurd. Uit de verklaringen trekt het Openbaar Ministerie de conclusie dat er bij elk van hen sprake is van strafwaardige betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer.

Nader onderzoek richt zich op de precieze rolverdeling tussen de vier verdachten, op het motief en op de vraag of prostitutie een rol gespeeld heeft. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar andere stafbare feiten.
Provincie:
Tag(s):