maandag, 15. januari 2007 - 10:00

Verdachten ongeval Wapenveld in vrijheid gesteld

Wapenveld

De twee autobestuurders uit Heerde die in de nacht van vrijdag op zaterdag (13/1) na het dodelijke ongeval in Wapenveld door de politie werden aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij dat ongeval, zijn zondagavond (14/1) omstreeks 19.30 uur op last van de officier van justitie in Zutphen in vrijheid gesteld. De officier van justitie meent thans onvoldoende bewijs te hebben om beiden langer vast te houden

Vervolgonderzoek De beide jonge mannen, 19 en 20 jaar, blijven vooralsnog wel verdachten op grond van artikel 6 van de Wegenverkeerswet (veroorzaken van een dodelijk ongeval) De politie blijft nader onderzoek doen naar de toedracht van de aanrijding waarbij drie jonge mannen van 18, 21 en 22 jaar uit om het leven kwamen en een 19 jarig meisje ernstig gewond raakte.

Het politieonderzoek concentreert zich vooral op hetgeen vrijdagavond j.l. is gebeurd op het met de auto's afgelegde traject tussen het jeugdhonk in Wapenveld en de plaats van het ongeval op de Groteweg in Wapenveld. De politie zoekt getuigen die de auto's twee donkerkleuring VW Golfs en een groene Mazda 323 rond 22.15 uur hebben zien rijden tussen het jeugdhonk en de plaats van het ongeval.

Maandagavond zal om 19.00u een stille tocht worden gehouden. de start is vanaf het jongerencentrum.
Provincie:
Tag(s):