vrijdag, 21. december 2007 - 13:11

Verdachten overval Mc Donald’s aangehouden

Nieuwegein

Op zondagmiddag 18 november kreeg de politie om 12.50 uur een melding van een gewapende overval op Mc Donald's aan de Ravenswade in Nieuwegein. De politie heeft na onderzoek twee verdachten aangehouden.

Rond 12.50 uur liepen twee overvallers het restaurant binnen en bedreigden zij medewerkers en bezoekers met een vuurwapen. Aanwezigen werden gemaand om op de grond te gaan zitten. De mannen eisten geld, liepen achter de toonbank en pakten geld uit de kassa's. Hierna vluchtten ze weg, eerst lopend, daarna in een grijze auto. Niemand raakte gewond. De politie stelde een tactisch en forensisch onderzoek in. De opsporingsprogramma’s Hengeveld en Opsporing Verzocht besteedden aandacht aan deze zaak.

Na een rechercheonderzoek konden, mede dankzij de tips uit de opsporingsprogramma’s, op woensdag 19 december 2007 twee mannen in Amsterdam worden aangehouden. De mannen, 23 en 24 jaar, zijn ingesloten voor verhoor. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit; het onderzoek zal worden voortgezet.
Provincie:
Tag(s):