dinsdag, 17. april 2007 - 15:37

Verdachten steekpartij aangehouden

Amsterdam

Twee verdachten die betrokken waren bij een steekpartij met dodelijke afloop in februari, zitten in voorlopige hechtenis. Het gaat om een 40-jarige man en een 38-jarige vrouw.

Op vrijdag 2 februari had de steekpartij plaats in de Jan de Haenstraat. Bij de steekpartij, die mogelijk een relationele achtergrond had, kwam een 44-jarige Amsterdammer om het leven. Inmiddels hebben beide verdachten een verklaring afgelegd. Het onderzoeksteam is nog drukdoende om meer duidelijkheid te krijgen in dit levensdelict. Zo is er nog onvoldoende zicht op het motief en wie van de verdachten welk aandeel heeft gehad in deze zaak. Uit het persbericht van 2 februari wordt duidelijk dat de verdachten in Flevoland zijn gearresteerd.

Het rechercheteam van Bureau Ondersteuning West kon de twee verdachten arresteren vanwege het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 44-jarige Amsterdammer in de Jan den Haenstraat. Op vrijdag 2 februari werd het slachtoffer dood aangetroffen in de portiek van een woning. Al snel was duidelijk dat het een misdrijf betrof.

De man bleek met een mes om het leven gebracht. Het motief van dit ernstige delict ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De twee verdachten, een man van 40 en een vrouw van 38 jaar zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid.
Provincie:
Tag(s):