donderdag, 8. februari 2007 - 15:53

Verdrag zichtbaar voor publiek

Maastricht

Niet iedereen is blij met de Europese eenwording. Er doen verhalen de ronde dat de komst van de Euro alleen maar voor ellende gezorgt heeft.Er zijn mensen die de oude gulden weer terug willen. Andere vinden het juist positief en denken dat er nu nog kinderfoutjes zijn die langzamerhand verdwijnen.

Welke mening iemand ook heeft, in 1992 werd een verdrag getekend in het kader van een Europa. Dit Verdrag van Maastricht kan nu bekeken worden in de Hoofdwacht op het Vrijthof in Maastricht.

Was het originele verdrag aanvankelijk alleen maar bereikbaar voor de ondertekenaars en de mensen in hun kringen, nu is het toegankelijk voor iedereen.

Het Vedrag kan in de middag bekeken worden. Wel achter glas, want er geldt een strenge beveiliging. Het Verdag wordt elke dag opgehaald en veilig opgeborgen in bij de SNS-bank. Veilig in de kluis waar deze maandagnacht arriveerde.

Het Verdrag is nog te zien tot en met 15 februari 2007. Daarna wordt gaat het origineel weer terug naar Rome en moeten we het doen met de kopie in het Provinciehuis.
Provincie:
Tag(s):