zaterdag, 15. december 2007 - 14:07

Verglazing Almere is begonnen

Almere

Burgemeester Jorritsma en haar moeder - mevrouw Lebbink - legden vrijdagmiddag in Almere Haven de eerste glasvezelkabel in de grond en gaven zo symbolisch het startsein voor de aanleg van glasvezel in heel Almere. De komende tweeënhalf jaar worden alle 70.000 huishoudens in Almere aangesloten op het glasvezelnetwerk. Hiermee is Almere de eerste grote stad in Nederland die volledig wordt voorzien van glasvezel.

AlmeerNet, eigenaar van het netwerk, is een initiatief van het Almere Fiber Consortium. In het consortium zijn de gemeente, de woningcorporaties Goede Stede, Ymere en Alliantie Flevoland en Reggefiber vertegenwoordigd. Gezamenlijk hebben deze partijen het initiatief genomen om glasvezel in heel Almere mogelijk te maken.

Maatschappelijk belang
Voor de gemeente Almere gaat er met de aanleg van het netwerk een lang gekoesterde wens in vervulling. “Almere wil de eerste digitale stad van Nederland worden. Dit versterkt onze ontwikkeling op het gebied van economie, onderwijs, zorg, wonen, werken en cultuur�, aldus burgemeester Annemarie Jorritsma. Glasvezel wordt gezien als de toekomst van de digitale wereld.

Met glasvezel hebben consumenten toegang tot supersnel internet, telefonie en televisie. Maar ook nieuwe telecommunicatietoepassingen worden mogelijk, bijvoorbeeld beveiliging op afstand, telewerken en zorg op afstand. De glasvezelkabels worden straat voor straat in de grond gelegd. Vervolgens wordt er een aansluiting naar de huizen ‘geboord’.

De komende weken worden de inwoners van Almere Haven geïnformeerd over de mogelijkheden en de werkzaamheden die daarvoor nodig zijn. Voor meer informatie over de werkzaamheden en de toepassingen van glasvezel kunnen de bewoners van Almere Haven terecht in de servicewinkel van AlmeerNet aan de Houtstraat 22-24 of op internet via www.Almeernet.nl.
Provincie:
Tag(s):