dinsdag, 8. mei 2007 - 19:45

Verhelderend gesprek tussen korpschef en gemeente Roermond

Roermond

Korpschef van de Politie Limburg-Noord, Bryan Rookhuijzen en het Roermondse college van B&W hebben dinsdag een gesprek gehad over de veiligheid in Roermond. Directe aanleiding van het gesprek waren de gebeurtenissen van de afgelopen weken betreffende de derde plaats op de AD-misdaadmeter, de aanstelling van Arend de Korte als nieuwe chef basiseenheid in Roermond en het afgeblazen autosportevenement ‘Euro Racing Limburg’.

Het gesprek was voor beide partijen verhelderend en is in goede sfeer verlopen. Zowel de korpschef als het Roermondse college staan welwillend tegenover een extern onderzoek waarin de Roermondse veiligheidsituatie, en de rol daarin van verschillende partijen, onder de loep wordt genomen.

In De Roermondse gemeentepolitiek is veel commotie ontstaan over de voordracht van Arend de Korte als chef basiseenheid Roermond. De Korte, voormalig directeur van het cellencomplex op Schiphol-Oost ten tijde van de Schipholbrand zou de functie voor een jaar gaan bekleden. Het onderzoek van justitie naar de brand is nog niet afgerond. Ook nu Roermond van de vierde naar de derde plaats is ‘gestegen’ op de AD-misdaadmeter was de Roermondse politie niet tevreden met een politiechef die maar voor een jaar zou worden aangesteld. De Korte heeft zich afgelopen week teruggetrokken voor de functie.
Provincie:
Tag(s):