zaterdag, 22. december 2007 - 16:51

Verkeer negeert afgesloten toe- en afrit Oog in Al

Utrecht

De toe- en afritten bij Oog in Al aan de A2 zijn sinds vrijdagavond definitief afgesloten voor al het verkeer. Toch blijken niet alle weggebruikers zich hieraan te houden, meldt de Verkeers Informatiedienst zaterdag. Dit leidde in een geval zelfs tot een ongeval. Een weggebruiker reed ondanks de wegafzetting toch de afrit Oog in Al op, maar reed zich vervolgens klem en probeerde weer terug te rijden naar de A2. De rechterrijstrook van de rijbaan richting Amsterdam moest worden afgesloten.

De aansluiting Oog in Al wordt gesloten vanwege de bouw van een overkapping over de Rijksweg A2. Bovendien vindt een verdubbeling van de spoorbanen Utrecht - Den Haag plaats. Hiervoor was het nodig de op- en afritten bij Oog in Al voor het verkeer te sluiten. Een bewoner van de wijk Oog in Al had tegen de afsluiting van de afslag beroep aangetekend bij de rechtbank, maar dit beroep is door de rechter afgewezen.

Kort daarvoor wordt de nieuwe aansluiting de Wetering/Lage Weide opengesteld voor het verkeer. Deze nieuwe aansluiting ligt even ten noorden van Oog in Al
Provincie:
Tag(s):