woensdag, 14. februari 2007 - 21:43

Verkeerspolitie houdt afperser aan

Ede

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten uit Wolfheze heeft dinsdag 13 februari op de parkeerplaats ‘het Ginkelse Zand’ aan de A12 bij Ede een 34-jarige man uit Ede aangehouden die verdacht wordt van afpersing. De politie was hem op het spoor gekomen nadat ze een melding had ontvangen van een slachtoffer van de man. Dit heeft de KLPD woensdag bekendgemaakt.

Omstreels 20.45 uur kreeg de politie de melding van een persoon die vertelde dat hij op de parkeerplaats onder bedreiging van een wapen was gedwongen tot afgifte van eigendommen. De man kon ook een duidelijk signalement van de dader geven.

Toen de Verkeerspolitie enkele minuten later ter plaatse kwam konden ze de vermoedelijke dader aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. De verdachte was in het bezit van een mes en een neppistool. Ook was hij in het bezit van de eigendommen van het slachtoffer.

De Verkeerspolitie verdenkt de verdachte er van dat hij meerdere personen op de parkeerplaats onder bedreiging heerft gedwongen tot afgifte van hun eigendommen. De Verkeerspolitie verzoekt dan ook slachtoffers die tot nu toe geen aangifte gedaan hebben dit alsnog te doen.
Provincie:
Tag(s):