vrijdag, 26. januari 2007 - 9:56

Verkeersstagnatie na verschillende ongevallen

Donderdagmiddag heeft het verkeer op de snelwegen rond Heerenveen wat hinder ondervonden na twee verschillende aanrijdingen.

Op de A32 nabij het knooppunt Heerenveen ontstond een aanrijding in de rijrichting Heerenveen waarbij een 56-jarige automobilist uit Lelystad gewond raakte. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. De tweede automobilist, een 55-jarige bestuurder uit Nes, bleef ongedeerd. De bestuurder uit Lelystad verklaarde dat hij mogelijk een black-out had gehad.

De politieagenten zorgden voor een vlotte doorstroming van het verkeer. Een takeldienst sleepten de beschadigde auto’s weg.

Ook op de A7 ter hoogte van Tjalleberd ontstond een aanrijding in de rijrichting van Drachten naar Heerenveen, waarbij twee personenauto’s betrokken waren. De beide bestuurders, een 52-jarige vrouw uit Kootstertille en een 25-jarige man uit Joure, kwamen met de schrik vrij.

In verband met de bergingswerkzaamheden ondervond al het doorgaande verkeer in de richting van Heerenveen korte tijd hinder van het ongeval. Politieagenten zorgden ook hier voor de verkeersdoorstroming waarbij de weggebruikers met een beperkte snelheid doorgang kregen. De voertuigen raakten door het ongeval beschadigd en zijn door een takeldienst afgevoerd. Rond 17.00 uur was de situatie op de snelwegen rond Heerenveen weer normaal.
Provincie:
Tag(s):