donderdag, 1. maart 2007 - 8:28

Verkiezingscafé met cabaretier Howard Komproe

Morgen van 12.30 t/m 16.00 uur wordt er een verkiezingscafé georganiseerd in het kader van de Provinciale Staten verkiezingen. Tijdens dit verkiezingscafé staan jongeren centraal. Ze kunnen in debat met de lijsttrekkers van de politieke partijen die deelnemen aan de Provinciale Staten verkiezingen van 7 maart 2007. Het debat zal plaatsvinden van 14.30 tot 16.00 uur en zal geleid worden door cabaretier Howard Komproe.

Tijdens het verkiezingscafé is het de bedoeling dat Zeeuwse jongeren onderleiding van voormalig Stand up Comedian Howard Komproe, in debat gaan met de politici. Het verkiezingscafé is een initiatief van het JIJ project waarin de Provincie Zeeland en de Hogeschool Zeeland samenwerken om jongeren meer bij de politiek te betrekken. Door tijdens het verkiezingscafé ook een politiek debat te organiseren, willen we de jongeren stimuleren om hun mening te geven over politieke vraagstukken.

Het verkiezingscafé en de verkiezingsmarkt waarop politieke partijen zich presenteren worden tegelijkertijd gehouden en zijn toegankelijk voor iedereen. Alle bezoekers kunnen meedoen aan het debat.

Degene die wordt gekozen als beste debater door de jury wint twee kaartjes voor Concert at Sea

Ook zijn er nog tal van andere activiteiten zoals:

Er staan verschillende laptops waarop bezoekers hun mening over diverse stellingen kunnen geven. Uiteindelijk krijgen ze dan een stemadvies over de beste politieke keuze.

Alle aanwezigen kunnen hun stem uitbrengen voor de schaduwverkiezingen. Aan het eind van de middag wordt bekend gemaakt welke partij de meeste stemmen van de jongeren heeft ontvangen.

Andere activiteiten zijn
* Sumoworstelaars
* DJ Jean-Paul (van Groot-Feest.nl)

Aan alle activiteiten kan gratis deelgenomen worden.

Meer informatie over het verkiezingscafé staat op de website www.jouwzeeland.nl
Provincie:
Tag(s):