vrijdag, 23. februari 2007 - 10:31

Verkoop bedrijfsgrond Dronten fors in de lift

Dronten

Het aantal verkochte vierkante meters bedrijfsgrond in de gemeente Dronten overstijgt nu al het totaal van vorig jaar. ‘Het omslagpunt lijkt bereikt.De gemeente is bezig de personele formatie verder op orde te brengen.Ik zie dit jaar dan ook met vertrouwen tegemoet,' aldus wethouder Economische Zaken Hans Engelvaart.

In de eerste twee maanden van dit jaar hebben maar liefst vier bedrijven, waarvan drie afkomstig van de Veluwe, grond aangekocht in de gemeente Dronten. De vier bedrijven zijn gezamenlijk goed voor de verkoop van 14.000 m2 bedrijfsgrond en circa 35 arbeidsplaatsen. Engelvaart verwacht op korte termijn nog een aanzienlijke hoeveelheid grond te verkopen: ‘Bij de notaris liggen nog vier contracten te wachten op een handtekening.’ Met deze vier contracten kan nog eens 11.000 m2 bedrijfsgrond verkocht worden. Het merendeel van de verkochte kavels ligt op bedrijventerrein Business Zone Delta in Dronten.

De gemeente wordt ook steeds vaker benaderd door ondernemers en inwoners met tips over bedrijven met verhuisplannen. ‘De mensen in Dronten zijn altijd erg betrokken,’ zegt Marion van Gils, acquisiteur van de gemeente Dronten, ‘en wat is er tenslotte beter dan enthousiaste ambassadeurs?’
Provincie:
Tag(s):