vrijdag, 4. mei 2007 - 9:26

Verkoop motorfietsen fors gestegen

Amsterdam

Het gaat goed met de verkoop van motorfietsen. In het eerste kwartaal zijn 4.518 nieuwe motorfietsen op kenteken gezet. Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van gebruikte motorfietsen steeg met 22 procent naar 26.567 exemplaren. Dit hebben de BOVAG en RAI Vereniging vrijdag bekendgemaakt.

BOVAG en RAI Vereniging schrijven deze positieve ontwikkeling mede toe aan het feit dat steeds meer mensen de motor inzetten voor woon-werkverkeer. Het gemak waarmee de motor de spits in ochtend en avond trotseert en het feit dat parkeren geen enkel probleem is, is inmiddels tot velen doorgedrongen. Daarmee is de motor naast hobby en vrijetijdsbesteding nu ook een volwaardig en functioneel vervoermiddel voor dagelijks gebruik geworden.

De meest populaire modellen blijven de tourmotor, de zogenaamde street- of naked motoren en de allroad modellen. De motorscooter is als model sterk in opmars. Ten opzichte van verleden jaar laat dit segment een stijging zien van maar liefst 58 procent.
Provincie:
Tag(s):