woensdag, 3. januari 2007 - 13:02

Verkoop NOVIO definitief rond

Nijmegen

De verkoop van NOVIO aan Connexxion is definitief rond. De verkoopovereenkomst is op vrijdag 29 december 2006 namens het college van B&W en de Raad van Bestuur van Connexxion getekend. De verkoop voldoet zowel aan de wensen en bedenkingen van de gemeenteraad als die van de ondernemingsraden.

De gemeenteraad had op 6 december al ingestemd met de verkoop. Aanvullende gesprekken tussen B&W van Nijmegen, Connexxion, de directie, de raad van commissarissen en de ondernemingsraden van NOVIO hebben tot algehele overeenstemming geleid. Alle aandelen van de gemeente zijn overgedragen aan Connexxion.

Alle drie de o.r.’en van NOVIO stemmen met de verkoop in. Connexxion voegt NOVIO en het deel van Hermes dat in het concessiegebied KAN Zuid rijdt samen in een nieuw op te richten Openbaar Vervoerbedrijf: het KAN-bedrijf.

Het KAN-bedrijf verzorgt in ieder geval tot 2010 het Openbaar Vervoer in het zuidelijk deel van het knooppunt Arnhem Nijmegen en zal ook namens Connexxion gaan inschrijven op de KAN- concessie na 1 januari 2010.

De laatste gesprekken gingen vooral over de nadere invulling van het op te richten KAN-bedrijf en over de werkgelegenheidsgaranties voor de medewerkers.
Provincie:
Tag(s):