zondag, 10. juni 2007 - 19:02

Vermiste man teruggevonden in natuurgebied

Grevenbicht

De 76-jarige vermiste man uit Elsloo, die sinds zaterdagavond door de politie werd gezocht, is zondagmorgen gevonden in het natuurgebied ‘De Koeweide’ bij Grevenbicht. Hij was oververmoeid en danig in de war, maar bleek verder niks te mankeren. De brommobiel van de man was een half uur eerder in het moeilijk toegankelijke terrein gevonden door een wandelaar uit Holtum.

De man werd sinds zaterdagavond vermist. Hij zou die dag rond half twee vanuit zijn woning in de Pastoor Daemenstraat in Elsloo vertrokken zijn naar een vriendin in Schinveld. Toen hij daar nu vele uren nog niet gearriveerd was, schakelde zijn familie rond 18.30 uur de politie in. Dat was het sein voor een grootscheepse zoekactie, waaraan behalve 10 patrouilles van de politie Limburg-Zuid en Limburg-Noord ook de Duitse politie betrokken was.

De vermist man had zijn familie gebeld met de mededeling dat hij de weg was kwijtgeraakt en dat hij met zijn brommobiel in een greppel terechtgekomen was, maar kon niet duidelijk maken wáár hij zich bevond. Ook de politie had enkele malen telefonisch contact met de man, maar kon uit zijn verhaal niet opmaken waar hij zich ophield. De man, die slecht ter been is en enige tijd geleden getroffen werd door een herseninfarct, spreekt sindsdien overwegend Italiaans (hij is van Italiaanse afkomst) en beweerde zich dan eens hier en dan eens daar te bevinden.

Ook het tappen van zijn mobiele telefoon leverde geen concrete informatie over zijn verblijfplaats op. Om 03.15 uur zaterdagnacht werd de zoekactie uiteindelijk gestaakt, om deze bij dageraad te hervatten. Nog voordat de mobiele eenheid en de helikopter van de politie in actie konden komen, werd de brommobiel van de man gevonden door een inwoner van Holtum. Deze waarschuwde onmiddellijk de politie, die de man enkele honderden meters verderop aantrof. Hij is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard en maakt het naar omstandigheden goed. De politie heeft de bejaarde man nog niet kunnen horen.
Provincie:
Tag(s):