maandag, 24. december 2007 - 16:31

Vernieuwde Nissan Micra slimmer dan ooit

De Nissan Micra, een van de populairste compacte auto’s van Europa, is van binnen en van buiten sterk verbeterd. Nissan lanceert bovendien een nieuwe versie: de Micra Mix met een voordelige introductieprijs vanaf € 11.695,-. Tot de uitrusting van deze versie behoren extra’s als airconditioning, een radio/cd-speler en een mp3-connectie in het opbergvak voorin.

De kleine verbeteringen die Nissan nu heeft doorgevoerd, zorgen ervoor dat dat zo blijft. Door slim gebruik van nieuwe details als subtiele chromen accenten, donkere koplampunits en zwarte stijlen achter de voorportieren gaat de Micra modern, volwassen en verfijnd een tweede jeugd in. Voor snelle beslissers is kopen nu extra aantrekkelijk, want Nissan biedt op de nieuwe versie Mix, op de Acenta en op de topversie Elegance ter introductie een voordeel van maar liefst € 1.700,-. Er is al een uitvoering verkrijgbaar voor € 10.995,-, de Micra 1.2 Pure (65 pk).

De vernieuwde Micra komt door de uiterlijke wijzigingen sportief elegant voor de dag. Bij de Micra vallen direct de nieuwe details op, zoals de chromen omlijsting en de honingraatstructuur in de uit twee delen bestaande grille. De richtingaanwijzers zijn gehuisvest achter helder, blauw getint glas.

De koplampunits daarboven zijn donkerder gemaakt en bovendien is de typische ‘bubbel’ op de koplampvensters vervangen door een vloeiender afgewerkt bovendeel met een blauwe gloed. Ook die bollingen zijn overigens net als de bubbels van het vorige model uitstekend zichtbaar vanaf de bestuurdersstoel, wat parkeren vergemakkelijkt.

In de auto vallen slimme en handige functies op. Nissan noemt deze innovaties Friendly Technology. Daartoe behoort onder meer de achterbank die 200 mm is te verschuiven om ofwel de bagage ofwel de achterpassagiers meer ruimte te geven. Met de achterbank in de achterste stand is er 251 liter kofferruimte beschikbaar; met de bank naar voren is dat een uitstekende 371 liter. Verder is de Micra eenvoudig te besturen dankzij de kleine draaicirkel en de elektrische stuurbekrachtiging. Die spaart brandstof ten opzichte van een traditionele bekrachtiging.

In de complete uitvoering Acenta zit voortaan een ‘dubbel-DIN’-radio met cd-speler, zes luidsprekers, bediening vanaf het stuur en een Bluetooth-functie voor handsfree mobiel bellen. Het geïntegreerde telefoonboek heeft een geheugen voor 100 nummers. Gesprekken verlopen via de luidsprekers van de audioset. De meest luxe versie Elegance heeft nog een wisselaar voor 6 cd’s. Ook is op deze versie voortaan parkeerhulp standaard.

Nieuw voor de Micra is een alarmgeluid dat afgaat als de bestuurder een zelf ingestelde snelheidslimiet overschrijdt. Elke Micra, dus ook de basisversie Pure, is uitgerust met ABS en afhankelijk van de uitvoering heeft de Micra zes airbags, actieve hoofdsteunen, airconditioning (handbediend of automatisch), een boordcomputer, elektrisch bedienbare spiegels, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers met regensensor.

Er is keus uit een drie- en vijfdeurs hatchback. Nissan biedt vijf motoropties: vier benzinemotoren en één diesel. De benzinemotoren zijn een 1.2 (65 of 80 pk), een 1.4 (88 pk) en een 1.6 (110 pk). De 1.5 dCi dieselmotor met directe injectie en intercooler levert 86 pk. Elke Micra is voorzien van een soepel schakelende vijfversnellingsbak. Een automaat is een optie op de 1.2 en de 1.4.

Op de versies Pure en Mix is een nieuwe oranje stoffen bekleding leverbaar. Ook nieuw is de chocoladebeige bekleding voor de uitvoering Acenta. Voor de uitvoering Elegance levert Nissan een interieurthema met een discrete oranje streep centraal over de lederen stoelbekleding. Nissan heeft twee nieuwe metallic lakkleuren aan het palet toegevoegd: Murano Red (oranjerood) en Faded Denim (blauwachtig zilver). Tenslotte zijn er 2 nieuwe wieldoppen voor de Micra leverbaar.
Categorie:
Tag(s):