dinsdag, 23. januari 2007 - 11:53

Verrassingsactie bij glasinzameling in Kollumerland

Kollum

Op dinsdag 23 januari 2007 vindt bij één van de nieuwe ondergrondse glasinzamelpunten in de Gemeente Kollumerland een verrassingsactie plaats.

Wethouder Rik Schaafstal gaat samen met de heer Aad Mieremet van de Stichting Promotie Glasbak een servies weggeven aan één van de mensen die glas in de afvalbak doet.De actie is bedoeld om iemand te belonen die de moeite neemt het glas weg te brengen én om mensen bewust te maken van het nut van glasinzameling.

Vanaf 1 januari 2007 zamelt de milieuauto al geen glas meer in Kollumerland omdat ze over gegaan zijn naar een ander inzamelsysteem. Dit omdat het glas op kleur moet worden gescheiden en dat is met de milieuauto niet mogelijk én om kosten te besparen.

De oude bovengrondse glasbakken zijn verdwenen en daarvoor in de plaats zijn nieuwe grotere ondergrondse containers gekomen. Deze nieuwe glascontainers zijn modern vormgegeven en passen beter in de woon- en winkelomgeving dan de oude glasbakken. De plaatsing van de containers is in overleg gebeurd met de Verenigingen van Plaatselijk Belang. Natuurlijk is bij de keuze van de locaties ook rekening gehouden met bereikbaarheid en centrale ligging. Bovendien is het totale aantal glascontainers flink uitgebreid, van 13 naar 16.
Provincie:
Tag(s):