donderdag, 31. mei 2007 - 9:21

Verruiming openstelling spitsstroken

Den Haag

Spitsstroken kunnen de komende jaren vroeger in de ochtendspits worden opengesteld. Daarvoor worden per traject de effecten onderzocht. Dat schrijft Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat aan de Kamer.

Het onderzoek zal zich met name richten op de toename van geluid. De belangrijkste knelpunten worden het eerste onderzocht, waaronder de spitsstrook A1 Beekbergen –Deventer Oost (Noordbaan)

Bij 15 projecten wordt een aanvullend onderzoek gedaan waarbij gerealiseerde spitsstroken, die nu al filevorming hebben vóór het moment van opening, het eerste aan bod komen. Voor projecten die in procedure zijn, wordt waar mogelijk de verruiming meteen meegenomen.

De spitsstroken zijn ontworpen voor de gevallen dat het verkeersaanbod tijdelijk groter is dan de geboden wegcapaciteit. Bij de bepaling wanneer een spitsstrook wordt opengesteld tellen drie criteria mee: vaste sluitingstijden, verkeersintensiteit, en weersomstandigheden. Alleen het criterium ‘vaste sluitingstijden’ wordt nu versoepeld.
Provincie:
Tag(s):