dinsdag, 10. april 2007 - 13:36

Vervangend vervoer in Zoetermeer goed

Zoetermeer

Het vervangend vervoer in Zoetermeer blijkt tijdens de laatste monitoring van dinsdag 3 april van goede kwaliteit. Dit maakt de gemeente bekend. In vergelijking met de vorige monitoring op 20 maart jl. is het duidelijk verbeterd. Er zijn geen vertragingen geconstateerd als gevolg van de afsluiting van de zuidelijke rijbaan van de tunnelbak op de Europaweg.

Wethouder Pieter Smit is positief over de geconstateerde verbetering en complimenteert de medewerkers van HTM en Connexxion die hiervoor verantwoordelijk zijn. Hij stelt wel dat de reizigers ook recht hebben op goed vervangend vervoer, gezien de lange periode dat zij hiervan gebruik moeten maken.

Op dinsdag 3 april bleken bijna alle bussen op tijd te vertrekken, een aantal bussen vertrokken incidenteel iets te laat. Bij de Voorweg komen de bussen van lijn 5 nog regelmatig een paar minuten te vroeg of te laat. Dit komt omdat de medewerkers van HTM een bus op Centrum West laten rijden als hij voor 75% vol is. Zo is er nog plaats voor de instappers op de Voorweg. Hierdoor rijden de bussen niet precies volgens dienstregeling maar kunnen alle reizigers in ieder geval wel mee. Omdat de frequentie van de bussen zo hoog is levert dit geen problemen op.

In het algemeen zitten de bussen tijdens de spits halfvol tot driekwart vol. De bussen die naar Den Haag rijden zitten vaak helemaal vol maar niemand hoeft op de halte achter te blijven.
Provincie:
Tag(s):