woensdag, 7. november 2007 - 15:20

Verwaarloosde Newfound-lander inbeslag genomen

Leiderdorp

De inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) treffen zeer regelmatig huisdieren aan die een slechte vachtverzorging krijgen van hun eigenaar. Zeker bij langharige dieren kan dit tot grote problemen leiden, zoals vervilting van de vacht waar het dier ernstige hinder van ondervindt.

Deze newfoundlander uit Leiderdorp was een extreem geval van vervuiling en vervilting. Het dier werd door de Dierenambulance afgeleverd bij het asiel. Iedereen dacht dat het om een zwerfdier ging, maar dezelfde dag nog meldde de eigenares zich.

Het asiel had wegens de conditie van het dier echter al contact opgenomen met de LID, die besloot het dier in beslag te nemen als zich een eigenaar zou melden. De dame kreeg haar hond dus niet meer mee naar huis.

Het asiel ontfermde zich over de hond en ontdeed hem van zijn smerige vacht die stonk naar urine. De LID ging langs bij de verdachte, die aan de behandelend inspecteur beweerde dat ze het veel te druk had gehad om met Britta naar een trimsalon te gaan. De vachtproblemen van de hond waren echter niet van vandaag of gisteren en de inspecteur besloot de dame daarom een proces-verbaal te overhandigen. Zij heeft uiteindelijk besloten definitief afstand te doen van Britta.
Provincie:
Tag(s):