donderdag, 18. januari 2007 - 9:32

Verwarde man door Arrestatieteam aangehouden

Amsterdam

Donderdagochtend 18 januari rond 07.30 uur werd in een woning aan de H.J. Wenckebachweg een 37-jarige man door een arrestatieteam aangehouden. De man, die een raam had vernield en twee politiemensen met een groot mes had bedreigd, is ingesloten. Niemand raakte gewond. De verdachte is een licht verstandelijk gehandicapte man die woonachtig is in een speciaal woonproject aan de Wenckebachweg.

Even na 04.30 uur vernielde de man een raam van de toegangsdeur van een woonproject voor mensen met een lichte gedragsstoornis en een verstandelijke handicap. Politieagenten namen poolshoogte en troffen de verdachte aan die een zeer agressieve en onbenaderbare indruk maakte. Toen ze de man wilde aanhouden bedreigde hij de politiemensen met een 25 cm groot keukenmes. Ondanks het gebruik van pepperspray wist de verwarde man zijn woning weer binnen te komen.

Omdat hij niet aanspreekbaar was en zeer onberekenbaar was werd het arrestatieteam opgeroepen. Die konden rond 07.30 uur de man in zijn woning overmeesteren en overbrengen naar een politiebureau. Vermoed wordt dat de man onder invloed was van alcohol of drugs. Professionele hulpverleners zullen zich na de strafrechtelijke afhandeling over de man ontfermen.
Provincie:
Tag(s):