vrijdag, 1. juni 2007 - 14:42

Verwondering met licht

Heerenveen

Dat Heerenveen naast een sportstad ook een cultuurstad wil zijn, bewijst het unieke kunstwerk van de Britse ontwerpersgroep Architects of Air. Van dinsdag 12 t/m zondag 17 juni 2007 kunnen bezoekers zich laten meevoeren en verwonderen in het lichtkasteel op het Gemeenteplein in Heerenveen.

Levity II is een luminarium: een opblaasbare lichtkathedraal waarin bezoekers kunnen ronddwalen en zich kunnen laten onderdompelen in stralend licht en schitterende kleuren. Sinds 1992 hebben meer dan twee miljoen mensen in 34 landen de unieke ‘lucht- en lichtkastelen’ van de Architects of Air bezocht. Tijdens de openstelling in Heerenveen zijn er diverse beeldende en muzikale activiteiten in de lichtkathedraal.

Levity II is ontworpen door de Britse kunstenaar Alan Parkinson uit Nottingham. Hij heeft zich laten inspireren door de Islamitische architectuur met zijn prachtige geometrische en natuurlijke vormen met grote open ruimten.
Levity II is gemaakt van speciaal ontwikkeld, gekleurd plastic, waardoor op een unieke manier daglicht binnenvalt. Levity II heeft een oppervlak van 1.000 m2.

De komst van Levity II naar Heerenveen is een initiatief van Museum Willem van Haren en de Kunstruimte Heerenveen. De gemeente Heerenveen was vanaf het begin zeer enthousiast over het kunstproject en ondersteunt het project financieel en facilitair.
Provincie:
Tag(s):