donderdag, 8. februari 2007 - 13:40

Verzet tegen UMTS- masten bij woningen

Breda

Breda blijft alles in het werk stellen om de plaatsing van UMTS- zendmasten in de buurt van woningen te voorkomen. Nu bij kortstondige blootstelling geen gevaren voor de volksgezondheid zijn vastgesteld, heeft het gemeentebestuur van Breda geen juridische gronden meer om het plaatsen van de masten nog langer tegen te houden.

De gemeenten Breda en Tilburg maken zich nu gezamenlijk hard voor meer inspraak en betrokkenheid van gemeenten en bewoners als de masten geplaatst moeten worden. Milieuwethouder Wilbert Willems: ‘Zolang er geen zicht is op lange termijn effecten willen wij zendmasten bij woningen zo veel mogelijk voorkomen’.

In januari 2006 schortte de gemeente haar medewerking aan het verlenen van vergunningen voor het bouwen en plaatsen van grote UMTS- zendmasten in Breda op, omdat er onrust bestond over de mogelijke gevaren voor de volksgezondheid. Nu de Wereldgezondheidsorganisatie, de Gezondheidsraad, de GGD en de VNG hebben aangeven dat zij geen gevaar voor de gezondheid zien, heeft Breda geen grond meer om niet mee te werken aan de uitbreiding van het UMTS-netwerk. Breda neemt aanvragen voor bouwvergunningen daarom opnieuw in behandeling.
Provincie:
Tag(s):