maandag, 5. maart 2007 - 19:13

Vier aanhoudingen bij bingo-avond

Lettele

De politie heeft zondagavond drie vrouwen en een man uit Deventer aangehouden. Zij worden verdacht van het organiseren van bingoavonden en een lottospel, waarbij de Wet op de Kansspelen wordt overtreden.

De aanhoudingen vonden plaats bij een horecabedrijf in Lettele. Hier was op dat moment een bingo aan de gang. Naast de organisatoren werd ook een bingospeelster uit Apeldoorn aangehouden. Zij wilde niet voldoen aan aanwijzingen van de politie.

De organisatoren zijn zondagavond voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Naast het overtreden van de Wet op de Kansspelen wordt de organisatie ook verdacht van valsheid in geschrifte.

Op het moment van optreden waren er 136 deelnemers in de zaal aanwezig. Na afloop van het spel werd een aantal spelers als getuige gehoord. De actie, waarbij zo’n twintig politiemensen betrokken waren, verliep rustig en beheerst. Naast de vijf aanhoudingen nam de politie tevens alle voorwerpen in beslag die in gebruik waren bij de bingo. Ook de belastingdienst was aanwezig voor waarneming ter plaatse.
Provincie:
Tag(s):