woensdag, 14. februari 2007 - 12:56

Vier aanhoudingen op Schiphol na dreigbrief

Amsterdam

Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem onderzoekt de regiopolitie Kennemerland een dreigbrief over een mogelijke aanslag op Schiphol. De brief leidde vandaag tot verscherping van het toezicht en de controle op en rond de luchthaven. In verband hiermee zijn vandaag, met bijstand van de Koninklijke Marechaussee Schiphol, vier personen aangehouden en is in een auto doorzocht. Daarin zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Verder onderzoek moet uitwijzen in hoeverre sprake is geweest van serieuze plannen voor een aanslag. De aangehouden personen worden door de politie verhoord.

Het verscherpte toezicht op de luchthaven Schiphol werd woensdagmiddag beëindigd. Dit heeft een woordvoerdster van het NCTB, de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding bevestigd. Wanneer de brief is ontvangen en wat er precies in staat wilde de woordvoerder niet bekendmaken.

Burgers die gebruik maakten van de luchthaven ondervonden geen hinder van het extra toezicht. Onder het luchthavenpersoneel werd gespeculeerd dat een bomauto met Duits kenteken onderweg zou zijn naar de luchthaven.

Het Openbaar Ministerie van Haarlem zal de zaak verder onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):