zondag, 10. juni 2007 - 17:03

Vier Amsterdammers aangehouden voor openlijke geweldpleging

Volendam

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 10 juni vier Amsterdammers (2x 17, 18 en 23 jaar) aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling van een 17-jarige en en 23-jarige Volendammer. Dit gebeurde na sluitingstijd van de cafés, voor een snackbar op het AMVO-terrein aan de Julianaweg. De beide slachtoffers raakten gewond in hun gezicht.

De Amsterdammers kwamen per auto aan bij het parkeerterrein en vroegen rond waar ze nog uit konden gaan. Toen bleek dat dat nergens meer kon, zouden drie van hen agressief zijn geworden en ruzie hebben gezocht met de 17-jarige Volendammer en deze hebben geslagen.

De Volendammer werd geholpen door een 23-jarige plaatsgenoot, die vervolgens ook geslagen werd. De oudste van de Amsterdammers trok met hulp van een omstander zijn vrienden mee in de auto en reed weg.

Omdat een oplettende getuige het kenteken had genoteerd en een goede beschrijving van de auto kon geven, kon de politie de auto staande houden op de Zeddeweg.

De vier inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Purmerend, waar zij werden ingesloten. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):