woensdag, 28. maart 2007 - 17:44

Vier arrestaties in onderzoek mensensmokkel

Borne

In Borne zijn dinsdag vier personen aangehouden in een onderzoek naar grootschalige mensensmokkel. De vier verdachten, drie broers van 22, 27 en 31 jaar uit Borne en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden opgepakt bij doorzoekingen op een drietal locaties in Borne. Dit heeft de politie Twente vandaag bekend gemaakt.

De huiszoekingen vonden plaats in een woning aan de Meteoorstraat, in een woning aan de Saturnusstraat en in een bedrijf aan de Oonksweg. De aanhoudingen vonden plaats in het kader van het onderzoek naar grootschalige mensensmokkel dat de vreemdelingenpolitie en de koninklijke marechaussee in oktober vorig jaar waren gestart.

Aan het onderzoek en doorzoekingen werd dinsdag door ongeveer 60 mensen van diverse instanties meegewerkt. Hierbij waren naast mensen van diverse afdelingen van de politie Twente en de Koninklijke Marechaussee, ook mensen betrokken van de nationale recherche.

Alle vier de verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal o.a. de rol van de vier aangehouden verdachten duidelijk moeten maken en hoe een en ander in zijn werk is gegaan. De politie kan in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen doen over deze zaak.
Provincie:
Tag(s):