zondag, 10. juni 2007 - 20:58

Vier dagen ballonspektakel aan de Karpendonkse Plas

Eindhoven

Dertig heteluchtballonnen stijgen komende week dagelijks op tijdens Eindhoven Ballooning. Dit ballonspektakel wordt gehouden van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Behalve het spectaculaire vertrek van de kleurrijke luchtreuzen is er nog veel meer te beleven voor jong en oud.

Eindhoven Ballooning begint dagelijks met een braderie. Tientallen kooplieden bieden vanaf 16.00 uur allerlei koopwaar aan. Voor de kinderen zijn er kleine kermisattracties en uiteraard is de horeca goed vertegenwoordigd. Muziek is er ook, elke dag.

Hoofdmoot van het programma is het opstijgen van de dertig heteluchtballonnen. De teams uit binnen- en buitenland arriveren elke dag rond 18.00 uur op het terrein. Vanaf 19.00 uur beginnen zij met het opbouwen van hun ballon. De ballonnen vertrekken vanaf 20.00 uur.

“Ook dit jaar hebben we weer een groot aantal bijzondere ballonnen, de zogenaamde special shapes. Onze vaste gast, de kikker, is er dit jaar weer bij. Een bijzonder fraaie ballon is de pauw. Deze special shape is alle vier dagen van de partij. Meer nieuws over de bijzondere ballonnen volgt binnenkort, want de contractbesprekingen met diverse teams uit binnen- en buitenland bevinden zich in een eindstadium�, aldus Kleinsmit.

Meevaren in één van de ballonnen is nog mogelijk. Een ballonvaart kost 160 euro per persoon. Wie bovendien voor 20 juni boekt krijgt een gratis VIP-diner van 25,- euro gratis. Boeken kan via tel. 06-53759650 of via info@eindhovenballooning.nl.
Provincie:
Tag(s):