dinsdag, 11. september 2007 - 15:49

Vier gewonden bij ongeval met 7 vrachtauto’s

Maandagochtend raakten vier personen gewond bij een verkeersongeval op de snelweg A15 ter hoogte van Vuren. Zeven vrachtauto’s waren bij de aanrijding betrokken. De snelweg is lange tijd gestagneerd geweest voor het overige verkeer richting Rotterdam.

Omstreeks 07.20 uur vond de aanrijding plaats waarbij de vrachtauto’s betrokken waren. Dit gebeurde op de rijbaan richting Rotterdam. Hierdoor werd de doorgang voor het overige verkeer op beide rijstroken alsook de vluchtstrook belemmerd. Al snel ontstond er een file van 24 km. lengte. Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politiediensten heeft het verkeer via de omliggende provinciale wegen geleid. De rijbaan werd omstreeks 13.00 uur weer vrijgegeven.

Met ondersteuning van een helikopter zijn luchtopnamen gemaakt van de verkeerssituatie. Hiermee onderzoekt de afdeling Verkeersongevallenanalyse de aanrijding. Naar alle waarschijnlijkheid ligt de oorzaak van de aanrijdingen tussen de voertuigen in het onvoldoende afstand bewaren tot de voertuigen ervoor. De bestuurders zijn afkomstig uit Bemmel, Veghel, Geldrop, Volkel en Helmond. Een van de chauffeurs wist zich in veiligheid te brengen door uit de rijdende vrachtauto te springen. Hij kwam met de schik vrij.
Provincie:
Tag(s):