maandag, 5. maart 2007 - 14:27

Vier gewonden door open motorkap

Zwanenburg

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzocht maandagmorgen op de A9 ter hoogte van Zwanenburg een ongeval met twee auto’s waarbij vier gewonden zijn gevallen. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een 57-jarige bestuurster uit Amsterdam reed kort voor zeven uur op de A9 in de richting IJmuiden toen plotseling de motorkap van haar wagen open sprong en haar het zicht op de weg ontnam.

De bestuurster schrok zo van de motorkap dat ze vol op de rem trapte. Door deze actie kon een bestelauto met drie mannen uit Den Haag de personenauto niet meer ontwijken en reed er vol achterop. Alle inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster uit Amsterdam werd met drie hechtingen aan een hoofdwond geholpen; vermoedelijk zal ze in de loop van de dag het ziekenhuis verlaten. De 31-jarige bestuurder van de bestelbus droeg op het moment van het ongeval geen gordel. Hij liep onder andere verwondingen op aan zijn ribben. Hij blijft voorlopig in het ziekenhuis. Van de twee andere inzittenden uit de bestelauto heeft een 18-jarige man een zware hersenschudding opgelopen en een 17-jarige bleek na onderzoek niets te mankeren. Beiden verlieten inmiddels het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):