dinsdag, 5. juni 2007 - 22:27

Vier jaar cel voor drugshandel

Roermond

Een 29-jarige man uit Tegelen is dinsdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar voor de handel en uitvoer van drugs. Hij werd samen met twee andere verdachten op 6 februari 2007 in Tegelen aangehouden door de politie Limburg-Noord. Zij werden respectievelijk veroordeeld tot 18 en 24 maanden cel, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) Roermond.

Twee verdachten zaten op dat moment in een vrachtauto waarin de politie 12,4 kilogram amfetamine en een hoeveelheid XTC aan trof. De derde verdachte (29-jarige man uit Tegelen) zat in een personenauto waarmee hij op de vlucht sloeg en een aanrijding veroorzaakte. Ook hij werd aangehouden. De rechtbank in Roermond acht alle drie de verdachten schuldig aan de handel in drugs:

Het onderzoek naar de verdachten was onderdeel van het project Hektor van de gemeente Venlo, politie Limburg-Noord en het Openbaar Ministerie. Doel van dit project is de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen in de gemeente Venlo.
Provincie:
Tag(s):