zondag, 16. december 2007 - 15:51

Vier jongens aangehouden voor vernieling en diefstal

Almelo

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december heeft de politie in Almelo vier jongens aangehouden als verdachten van vernieling en diefstal van goederen uit containers vanaf het bedrijventerrein aan de Van Weerden Poelmanweg in Almelo.

Van zaterdag op zondag 16 december omstreeks 02.20 uur, kreeg de politie van Almelo een melding dat op het bedrijventerrein aan de Van Weerden Poelmanweg, vier knapen in containers rondscharrelden.
Ter plaatse aangekomen zagen de agenten de genoemde jongens hard wegrennen.

Twee jongens, een 16- en een 18-jarige, beiden uit Almelo, konden direct worden aangehouden. De andere twee, een 17-jarige uit Wagenborgen en een 19-jarige Almeloër, zijn met behulp van een politiehond opgespoord en aangehouden.

Door de agenten is in de omgeving een eerste onderzoek ingesteld naar eventuele vernielingen. Het bleek dat er een ruit van een bouwkeet was ingegooid en dat diverse sloten van goederencontainers waren vernield, ook de containerinhoud was geopend en in sommige gevallen deels ontvreemd.

Omdat er in de afgelopen weken meerdere meldingen van vernieling en diefstal vanaf dit bedrijventerrein zijn geweest, wordt onderzocht of de vier jongens ook hiervoor verantwoordelijk zijn. In afwachting van de uitkomst van dit onderzoek zijn de vier in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):