maandag, 24. december 2007 - 20:13

Vier meisjes omgekomen bij brand Arnemuiden

Arnemuiden

In het Zeeuwse Arnemuiden heeft zich maandagavond een drama afgespeeld. Rond 19.00 brak er een grote brand uit in de woning boven een Chineesrestaurant aan de Noordstraat. Daarbij kwamen vier meisjes van 8, 7, 3 en 1 jaar, die lagen te slapen, om het leven. Het waren de dochters van de restauranteigenaar.

De brandweer kon door de hevige rookontwikkeling de woning niet betreden om de kinderen te redden. Nadat de brand ‘meester’ was heeft de brandweer met behulp van een hoogwerker de bovenwoning geïnspecteerd. Daar troffen zij twee van de kinderen aan. De lichamen konden niet direct geborgen worden omdat een groot deel van de woning ingestort is.

Rond 00.15 uur zijn forensisch rechercheurs van de politie de woning binnen gegaan om de twee andere meisjes te lokaliseren. Deze troffen ook de andere twee lichamen van de kinderen aan. Alle vier de lichamen zijn dinsdagochtend vroeg geborgen.

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg kwam maandagavond naar de rampplek en sprak daar zijn medeleven uit met de familie.

De gemeente Middelburg, waar Arnemuiden onderdeel van uitmaakt, heeft voor dinsdagochtend een informatiebijeenkomst georganiseerd voor in en omwonenden van de getroffen Noordstraat. Zij kunnen dinsdag om 10.00 uur terecht in het dorpshuis De Arne in Arnemuiden.

De oorzaak van de brand was waarschijnlijk een oververhit snoer, dit laat de politie dinsdag weten.
Provincie:
Tag(s):