donderdag, 1. februari 2007 - 11:28

Vier verdachten aangehouden voor meerdere straatroven

Heerenveen

De politie heeft een onderzoek naar verschillende straatroven in Heerenveen afgerond. Tijdens het onderzoek werden vier verdachten van 16, 17, 18 en 19 jaar uit Heerenveen aangehouden.

De slachtoffers, twee mannen van 29 en 33 jaar uit Heerenveen, werden na een avondje stappen met geweld beroofd van de portemonnee. De vier bekenden betrokken te zijn geweest bij de straatroven. Zondagochtend 14 januari werd een 29-jarige inwoner van Heerenveen in de Servetsteeg overvallen door twee jongens. De man werd naar de grond gewerkt en zijn portemonnee werd afgepakt.

Een week later, zondagochtend 21 januari, was het weer raak. Op de Jan Mankeslaan werd een 33-jarige inwoner van Heerenveen overvallen door vier jongens. Ook hij werd naar de grond gewerkt, waarna zijn horloge en portemonnee werden gestolen.

Na het horen van de slachtoffers en enkele getuigen konden op 23 januari de 17- en 18-jarige worden aangehouden. Na verhoor bekende de 17-jarige verdachte dat hij betrokken was bij beide straatroven. De 18-jarige bekende dat hij betrokken was bij de straatroof op de Jan Mankeslaan. De twee zijn op 26 januari geleid voor de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Op 29 januari werden de 16- en 19-jarige aangehouden. De 16-jarige bekende dat hij betrokken was bij de straatroof op de Jan Mankeslaan. De 19-jarige bekende dat hij betrokken was bij beide straatroven. De twee worden vandaag, donderdag 1 februari, geleid voor de rechter-commissaris. Het geld van de buit werd opgemaakt aan sigaretten en uitgaan.

Een aantal goederen, waaronder bankpassen en een rijbewijs, van de straatroof op de Jan Mankeslaan werd op aanwijzen van de verdachten teruggevonden in diverse putjes langs het trottoir van de Coehoorn van Scheltingaweg. De goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.
Provincie:
Tag(s):