dinsdag, 9. januari 2007 - 15:05

Vierhonderd kilometer in een rolstoel

Stadskanaal

Zelf leidde ze haar hulphond Fingal op met hulp van stichting Personal Service Dogs in 2e Exloërmond. En nu Fingal haar in het dagelijks leven erg veel hulp en steun biedt, vindt de 38-jarige Bea Sneep uit Stadskanaal het tijd om wat voor Service Dogs terug te doen. Daarom gaat zij in haar rolstoel een sponsortocht houden over maar liefst vierhonderd kilometer, van Stadskanaal naar het Drielandenpunt in Vaals.

Bea Sneep zit sinds twaalf jaar in een rolstoel na een sportongeluk. Zij kan zich ondanks haar handicap prima redden. Dat komt mede door Fingal, haar witte Duitse herder die door haarzelf met hulp van Markus Goetz van Personal Service Dogs is opgeleid.

Om haar dank en waardering voor het werk van Personal Service Dogs te uiten, wilde Bea graag iets voor de stichting terugdoen. Dat moest iets bijzonders zijn en dat is het geworden. Want een sponsortocht van vierhonderd kilometer in een handmatig voortbewogen rolstoel, dat is in Europa nog nooit vertoond. En natuurlijk gaat Fingal met haar mee. Bea’s doel is om met de tocht zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Personal Service Dogs. Deze stichting krijgt voor het opleiden van speciaal getrainde hulphonden voor mensen met een motorische beperking een vergoeding van de zorgverzekeraars.

Desondanks worden bijzondere projecten, zoals het opleiden van signaalhonden voor mensen met epilepsie of therapiehonden voor mensen in een verzorgingshuis of ziekenhuis nog door geen enkele subsidie vergoed, vandaar deze actie.

De sponsortocht gaat op 2 juli van start in Stadskanaal. Meer informatie is te vinden op www.400kilometer.nl.
Provincie:
Tag(s):