dinsdag, 10. april 2007 - 15:35

Vierhonderd man druk met spoorverdubbeling Amsterdam-Utrecht

In verband met de spoorverdubbeling tussen Amsterdam en Utrecht rijden er in de periode van 14 april tot en met 24 april minder of geen treinen op dit traject. In de weekenden van 14 en 15 en 21 en 22 april is helemaal geen treinverkeer mogelijk. In de tussenliggende periode rijden de treinen in een aangepaste dienstregeling. Dit heeft ProRail dinsdag bekendgemaakt.

Tijdens genoemde weekenden worden de intercity’s van Utrecht naar Amsterdam Centraal en Schiphol omgeleid. NS zet bussen in voor de reizigers van en naar Abcoude, Breukelen en Maarssen. In de week van 16 tot en met 20 april maken de reizigers in Ab coude gebruik van een tijdelijk perron voor de richting Amsterdam.

Vanaf 14 april wordt volcontinu doorgewerkt om het tweesporig baanvak om te bouwen naar een viersporig baanvak. In ploegendiensten worden de laatste stukken spoor en bovenleiding aangesloten den de nieuwe beveiliging getest. In deze periode wordt op meer dan 27 verschillende plaatsen gewerkt door zo’n 400 medewerkers.

Per spooraansluiting moet zo’n twee- tot driehonderd meter spoor worden verlegd en aangesloten. Het spoor wordt doorgezaagd en met behulp van korte spoordelen verbonden aan de andere sporen. Bij elke aansluiting wordt ook het veiligheidssysteem getest en in dienst gesteld.
Provincie:
Tag(s):