vrijdag, 7. december 2007 - 19:57

Viertal aangehouden voor afpersing en diefstal

Delfzijl

De politie heeft vier jongemannen uit Delfzijl (16 tot 25 jaar) aangehouden voor diverse misdrijven. Het viertal wordt verdacht van het afpersen, bedreigen en mishandelen van anderen. Daarnaast worden ze verantwoordelijk gehouden voor een groot aantal diefstallen.

De misdrijven zijn gepleegd in het najaar van 2007. Het viertal is eind november aangehouden. Drie van de vier verdachten zitten nog vast. De rol van de vierde is beperkt.

Eind november deed een 60-jarige man uit Delfzijl aangifte van afpersing en bedreiging. Twee plaatsgenoten, 21 en 25 jaar, wilden geld van de man hebben. Toen hij dit niet kon geven, is hij in elkaar geslagen. Later is hij ook telefonisch bedreigd. Beiden verdachten zijn daarop aangehouden.

In het onderzoek dat volgde bleek dat het tweetal meer op hun kerfstok had. Daarbij kwamen ook de andere twee verdachten in beeld. Onder leiding van de 21-jarige werden in wisselende samenstelling in totaal 42 strafbare feiten gepleegd. Naast afpersing, bedreiging en mishandeling gaat het ook om diverse diefstallen.

De verdachten gaven geldgebrek als motief op. Het vergaarde geld werd gebruikt voor de financiering van alcohol en verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):