vrijdag, 16. maart 2007 - 14:54

Viertal verdacht van diefstal uit vrachtloods Schiphol

Schiphol

De Marechaussee op Schiphol heeft deze week vier personen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van vracht uit een loods op Schiphol. Één van de verdachten was werkzaam bij het bedrijf waar de diefstal gepleegd zou worden.

De zaak kwam aan het licht nadat een beveiligingsmedewerker, een persoon door de vrachtloods zag lopen en deze niet herkende als zijnde medewerker van dit bedrijf, ondanks dat hij wel bedrijfskleding droeg.


Bij controle bleek dat hij zich de toegang tot de loods had verschaft door middel van een toegangspas die niet op zijn naam stond, ook kon hij geen duidelijke verklaring geven over zijn aanwezigheid in de loods. De beveiligingsmedewerker ontdekte tevens dat op het bedrijventerrein een onbekende bestelbus stond met een man erin. Na onderzoek door de Marechaussee kwam aan het licht dat er een verband was tussen de man in de loods en in de bus. Beide personen zijn direct aangehouden. De toegangspas bleek eigendom te zijn van een man die werkzaam was bij het bedrijf, hij is hiervoor aangehouden.

Later is een vierde verdachte aangehouden, ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de poging tot diefstal.
Provincie:
Tag(s):