dinsdag, 30. januari 2007 - 13:25

Viertien aanhoudingen voor vernielingen met oud en nieuw

Onnen

Met de aanhouding van veertien verdachten heeft de politie diverse vernielingen in Onnen opgelost. Het gaat daarbij vooral om verkeersborden en straatnaamborden die rond de jaarwisseling zijn vernield met behulp van vuurwerk. De verdachten zijn jongeren tussen de 15 en 23 jaar, bijna allemaal afkomstig uit Onnen.

De jongeren hebben in Onnen ongeveer 50 verkeersborden vernield, waarvan 22 straatnaambordjes. De borden werden opgeblazen met illegaal vuurwerk, zoals nitraat- en vlinderbommen. De kracht van dit vuurwerk brengt enorme schade aan en kan straatnaambordjes tientallen meters wegblazen. Daarnaast is aan de Mottenbrink een boom omgezaagd en aan de Dorpsweg is een brievenbus van TNT opgeblazen. Ook is een KPN-kast vernield, waardoor zo’n 30 mensen zonder telefoon kwamen te zitten. Bij een woning aan de Dorpsweg is een lawinepijl in de regenpijp gestopt.

Na de jaarwisseling had de politie extra aandacht voor de jeugd uit Onnen. Tijdens de extra surveillances werd de identiteit van een aantal van de betrokken jongeren bekend. In daaropvolgende verhoren kwam informatie naar boven, die uiteindelijk heeft geleid tot de aanhoudingen. De verdachten zijn druppelsgewijs aangehouden in de tweede helft van januari.

In het gemeentehuis in Haren zijn de verkeersborden een tijd lang getoond, om te laten zien wat de verwoestende kracht is van illegaal vuurwerk. De vernielde verkeersborden worden ter beschikking gesteld aan middelbare scholen in de gemeente Haren.
Provincie:
Tag(s):