zondag, 28. januari 2007 - 22:15

Vijf aanhoudingen in Steenwijker uitgaanscentrum

Steenwijk

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in het uitgaanscentrum van Steenwijk vijf aanhoudingen verricht na ongeregeldheden.

Kort na middernacht zijn bij vechtpartijen op het Stationsplein drie mannen uit Ruinen (19, 21, 42 jaar) aangehouden. Een 31-jarige man uit Wolvega raakte buiten bewustzijn na een vechtpartij voor de Meenthe waar een piratenfestijn werd gehouden. Om de twee groepen te scheiden werd er politieassistentie ingeroepen.

Door de politie werd een surveillancehond en de wapenstok ingezet om de groepen tot bedaren te krijgen. Daarbij zijn verschillende personen gebeten. Op vordering van de politie vertrok een groot deel van de aanwezigen, anderen zochten kennelijk de confrontatie, waaronder de aangehoudenen. Zij zijn ingesloten. Naar de toedracht van de vechtpartijen wordt een nader onderzoek ingesteld.

Later in de nacht werd er gevochten op de Markt/ Woldpromenade tussen twee groepen. Dat leidde tot de aanhouding van een 20-jarige Steenwijker en een 20-jarige Deventernaar. In afwachting van hun verhoor werden zijn ingesloten. Zij worden verdacht van mishandeling van een 18-jarige man uit Oldemarkt. Die zou meerdere keren in zijn gezicht zijn geschopt.
Provincie:
Tag(s):