woensdag, 24. januari 2007 - 15:48

Vijf aanhoudingen na achtervolging

Groningen

De politie heeft dinsdagnacht op het Nieuwe Kerkhof vier mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en diefstal. Het betreft drie Stadjers van 18, 19 en 20 jaar, een 17-jarige jongen uit Nijmegen en een 19-jarig meisje uit Mijdrecht. De politie wilde het vijftal in de Oranjebuurt in een personenauto controleren. De auto ging er ondanks een stopteken van de agenten als een speer vandoor.

De bestuurder van de auto negeerde hierbij diverse geslotenverklaringen en beging diverse verkeersovertredingen. Na een korte achtervolging verloor de bestuurder op het Nieuwe Kerkhof de controle over het stuur. Hij botste tegen twee geparkeerde auto’s en kwam het voertuig op de zijkant terecht. De 18-jarige Stadjer zette het op een lopen, maar de politie kon de knaap achterhalen en inrekenen. Hij werd ingesloten.

Alle verdachten werden op de plek van het ongeval door ambulancepersoneel onderzocht. De 19-jarige jongen werd na zijn medische behandeling ingesloten. De andere drie verdachten moesten voor nader onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. De verwachting is dat alle verdachten vanochtend het ziekenhuis mogen verlaten. Bij nader onderzoek bleek dat de bedrading van de auto was doorverbonden en dat het voertuig gestolen was. De politie stelt een onderzoek in. Alle verdachten zullen worden gehoord. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt.
Provincie:
Tag(s):