maandag, 28. mei 2007 - 13:30

Vijf keer poging diefstal auto

Leeuwarden

De politie kreeg zondagochtend drie meldingen van poging tot diefstal van een auto vanaf het Dragoonsplein in de nacht van zaterdag op zondag. In alle gevallen werd het slot vernield en heeft men geprobeerd de bedrading door te verbinden. In geen van de gevallen is de diefstal van de auto gelukt. Wel werden er goederen uit de auto’s meegenomen en was er forse schade. Ook in de Noordvlietstraat was geprobeerd een auto te stelen. Ook hier was het slot vernield en een poging gedaan de bedrading door te verbinden. De eigenaars deden aangifte.

De vijfde poging was zondagavond omstreeks 20.50 uur op het Jelsumerbinnenpad. Een getuige zag dat enkele jongens goederen uit een personenauto haalden en wegliepen in de richting Bilgaard. Ze sprak de toevallig aankomende eigenaar van de auto, een 35-jarige Leeuwarder, aan en gaf door wat ze gezien had. Die waarschuwde de politie via 1-1-2 en ging op zoek naar de daders. Lopende in de richting van Bilgaard vond hij enkele goederen uit zijn auto terug. Wel mist hij nog zijn portemonnee met pinpassen en een flink geldbedrag.

De getuige was bij de komst van de politie verdwenen. De politie komt graag met haar in contact. Het ging om een vrouw met bruin haar, die haar hond, een Jack Russel terriër, uitliet. Zij, maar ook andere die helderheid in deze zaak kunnen bieden, kunnen bellen met 090 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.
Provincie:
Tag(s):