vrijdag, 19. januari 2007 - 16:07

Vijf medewerkers transportbedrijf gewond na overval

Goirle

De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van een gewapende overval, die gisteravond tegen middernacht plaats vond in een bedrijf aan de Weefraam in Goirle. Tijdens de overval raakten 5 medewerkers gewond. De daders zijn met een onbekend geldbedrag gevlucht.

Gisteravond rond 23.50 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer van de politie een melding binnen van een gewapende overval op een transportonderneming aan de Weefraam Ter plaatse, in de Weefraam, troffen diverse politie-eenheden vier medewerkers op straat aan die verklaarden in het gezicht bespoten te zijn door een brandende vloeistof.

Ook waren de polsen vastgebonden. Agenten verleenden direct de eerste hulp. In het bedrijf trof de politie een vijfde medewerker die eveneens bespoten was en op dat moment zijn gezicht koelde. In het pand was verder niemand aanwezig. Het personeel verklaarde dat drie onbekende mannen voorzien van bivakmutsen en gewapend met vermoedelijk een vuurwapen het pand waren binnengedrongen.

In het bedrijf dreigden de daders met het wapen en werden alle medewerkers door de daders in het gezicht bespoten met een onbekende vloeistof. Nadat de daders enkele medewerkers geschopt en geslagen hadden vertrok het drietal met een onbekend geldbedrag.

De politie zette de omgeving af en startte een uitgebreid onderzoek. Naast het opnemen van diverse getuigenverklaringen stelde de technische recherche ter plaatse een sporenonderzoek in. Ter controle werden alle medewerkers overgebracht naar een ziekenhuis. Na behandeling mochten alle vijf de medewerkers het ziekenhuis verlaten.
Provincie:
Tag(s):