zaterdag, 24. november 2007 - 17:55

Vijf rijbewijzen ingevorderd tijdens verkeerscontroles

De politie heeft vrijdagavond tijdens verkeerscontroles in de gemeenten Tytsjerksteradiel en Boarnsterhim van vijf automobilisten het rijbewijs ingevorderd, waarvan vier voor een forse overtreding van de snelheid en één voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op de N355 onder Tytsjerk werden de rijbewijzen van een 50-jarige automobilist uit Leeuwarden en een 19-jarige automobilist uit Twijzel ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De twee reden respectievelijk 156 en 164 kilometer per uur, terwijl op de N355 100 kilometer is toegestaan. Die avond werden op dezelfde weg ook nog eens 38 bestuurders bekeurd voor een overschrijding van de snelheid van meer dan 25 kilometer per uur.

Op de Anne Vondelingweg in Leeuwarden werd het rijbewijs van een automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) ingevorderd. De man reed 135 kilometer per uur terwijl 70 is toegestaan.

Op de A32 van Grou naar Heerenveen werd eveneens een rijbewijs ingevorderd vanwege een forse overschrijding van de snelheid. Een bestuurder (leeftijd en woonplaats onbekend) reed 186 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer is toegestaan.

Diezelfde avond werd in en rondom Akkrum op het rijden onder invloed gecontroleerd. Tijdens de controle moesten 126 bestuurders blazen. Een 41-jarige automobiliste uit Akkrum blies tijdens de controle 685 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uren en een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd. Ook een 22-jarige beginnend bestuurster uit Akkrum werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw blies 310 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal
Provincie:
Tag(s):