donderdag, 24. mei 2007 - 8:40

Vijftien jaar geëist voor 'kofferbak-moord'

Rotterdam

De officier van justitie heeft woensdag voor de rechtbank in Rotterdam vijftien jaar cel geëist tegen de drie mensen die worden verdacht van de moord op een 39-jarige Albanees die eind mei 2006 in de Rotterdamse Rijnhaven in de kofferbak van zijn auto werd ontdekt. De officier achtte bewezen dat de drie een vooropgezet plan hadden de man te doden, en dat ze ook met zijn drieën de plannen hebben gesmeed en uitgevoerd.

De verdachten zijn de nu 38-jarige verloofde van de vermoorde man, haar 19-jarige zoon en een 20-jarige vriend van haar zoon. Het motief voor de moord zou zijn gelegen in de mishandeling door de man van zijn verloofde, eind 2005. Daarna moest de man dood, zoals de drie tegen verschillende getuigen hebben gezegd. Daartoe werden meerdere plannen gesmeed, aldus het OM. Onder andere werd bij de Rotterdamse ongediertebestrijdingsdienst rattengif besteld. Ook zorgde een van de verdachten voor een vuurwapen.

Uiteindelijk werd de man neergeschoten in de nacht van 12 op 13 mei. Later die nacht lieten de verdachten de auto van de Albanees met het lijk in de kofferbak het water van de Rijnhaven in rijden. Daar werd de auto toevallig ontdekt toen de brandweer een duikoefening hield.
Provincie:
Tag(s):