vrijdag, 26. januari 2007 - 10:24

Vind verloren voorwerpen terug via internet

Leeuwarden

In Leeuwarden is het nu wel heel gemakkelijk om verloren voorwerpen terug te vinden. De gemeente plaatst gevonden voorwerpen op een speciaal ontwikkelde website.

Ook kunnen mensen verloren of gevonden voorwerpen door middel van een digitaal formulier aanmelden bij de dienst stadstoezicht. De website is te vinden via www.veiligleeuwarden.nl en www.leeuwarden.nl.

Het grote voordeel van de website is interactie. Mensen kunnen op ieder moment verloren of gevonden zaken digitaal aanmelden. Iedere maand publiceert de gemeente een lijst met gevonden voorwerpen. Eén opvallend item krijgt extra aandacht door middel van een foto en meer informatie.

Wekelijks brengen burgers zo’n zeventig voorwerpen naar het depot aan de Groeneweg. Het gaat vooral om sieraden, sleutels, mobiele telefoons en portemonnees, maar ook fietsen worden regelmatig gebracht.

De gemeente ontwikkelde de website www.veiligleeuwarden.nl, omdat veiligheid grote prioriteit heeft. Bezoekers van de website blijven op de hoogte van het laatste nieuws omtrent veiligheid, zoals cameratoezicht en de aanpak van veelplegers. Geïnteresseerde burgers kunnen meer informatie vinden door b. en w.-nota’s en -besluiten te raadplegen. Organisaties en studenten maken hier al veelvuldig gebruik van. De gemeente wil dat Veilig Leeuwarden uiteindelijk hét portaal wordt rondom veiligheid in de stad.
Provincie:
Tag(s):