zondag, 25. november 2007 - 18:39

Vissers door het wassende water ingesloten

Maasvlakte

Twee vissers zijn zondagmiddag op een rotsblok gestrand toen het zeewater hen insloot. Het tweetal was eerder via een blokkendam naar het unieke visstekje geklommen. Ze vergaten alleen dat het hoog water moest worden, met een extra verhoging van de waterstand door de Noordwesten wind.

Hierdoor raakten zij in een benarde positie. Rond 14.25 uur werden de KNRM reddingstations Hoek van Holland en Stellendam voor de in nood verkerende vissers gealarmeerd.

Ook andere hulpdiensten waren in touw zoals politie, brandweer en de RPA, deze diensten konden echter de vissers niet direct helpen. Er stond ter plaatse een behoorlijke zeegang met golven van 3 tot 4 meter door de harde aanhoudende wind.

De KNRM reddingboot Jaenine Parqui heeft tijdens het uitvaren, in samenwerking met de kustwacht, verzocht om een helikopter. De Hoekse redders waren als eersten met hun schip ter plaatse en besloten om op de Prinses Margriet uit Stellendam te wachten, die een ruberboot ter beschikking had. Het lukte om de rubberboot in de heftige zee te lanceren en naar de blokkendam te varen. De vissers sprongen rap aan boord. Afzetten aan wal was een te groot risico door de hoge doorstaande brekers. Aan boord van de Prinses Margriet bleken de vissers in goede conditie en zij werden meegenomen naar Stellendam. De reddingboten meerden om 16.00 uur weer aan in de thuishavens.
Provincie:
Tag(s):