maandag, 5. februari 2007 - 14:31

Vitesse bestraft bijtende Sansoni

Vitesse heeft Sebastien Sansoni een flinke tik op de vingers gegeven voor zijn misdraging tijdens de wedstrijd tegen NEC. De Franse verdediger maakte een happende beweging naar de neus van NEC-aanvaller Roy Beerens.

Zijn club schorste hem voor twee duels, waarvan één voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij de maximale geldboete. Dit besloot de clubleiding van de Arnhemmers maandag in overleg met de technische staf.

Algemeen directeur Paul van der Kraan op de website van Vitesse: "Het gedrag van Sebastien is onaanvaardbaar. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis en dit past zeker niet bij een club als Vitesse. Gelukkig ziet de speler dit zelf ook in en heeft hij enorm spijt van zijn actie."

Sansoni kan zich inleven in de straf die zijn club hem oplegde. "Ik begrijp dat de clubleiding zich genoodzaakt voelt mij te straffen. Hoewel het nooit mijn intentie was Beerens te verwonden, ziet het er heel kwalijk uit. Ik mag natuurlijk nooit zo'n beweging maken, ook niet om hem slechts af te schrikken, zoals mijn bedoeling was. Het spijt me vreselijk dat ik hierdoor club, medespelers en supporters in diskrediet heb gebracht. Ik ben erg geschrokken van mijn gedrag en zal zoiets nooit meer doen."
Categorie:
Tag(s):